Menu Zavřeno

Filip Adel prolétl nejrychleji trať v Jevíčku

V době po-koronavirové je závodů zatím jako šafránu, proto závodníci berou zavděk jakékoli možnosti poměřit síly s ostatními. Jedna z těchto příležitostí se naskytla bikerům při 12. ročníku Jevíčko MTB Open. V závodě, který byl zároveň vypsán jako Otevřené mistrovství Pardubického kraje, zvítězil náš Filip Adel, ten stihl 64kilometrovou trať prolétnout za 2 hodiny a 9 minut.

Foto: Jan Reiner

Startovní listina závodu, jehož se za standardních podmínek účastní několik desítek lokálních borců, se hemžila zvučnými jmény elitních MTB jezdců. Na startovní čáře se srovnaly na dvou tratích rovné tři stovky závodníků, což je současný limit pro hromadné akce.

Na vítězství si vedle Filipa dělali zálusk jezdci Ethicsport cycling teamu Pavel Boudný, Jan Strož nebo Marek Rauchfuss. Mezi favority patřil také vítěz silniční časovky Slavkovské radary z minulého týdne Lubomír Petruš (Cyklo Team Kolárna).

Foto: Jan Reiner

O vítězi se nakonec rozhodovalo až v závěrečném spurtu, kde Filip Adel využil své rychlostní předpoklady. Jeho cesta k prvenství ale nebyla snadná. „Trasa vedla převážně po širokých cestách a asfaltu, proto byl pevňák jasná volba. Po dvaceti kilometrech jsme zůstali po nejtěžším kopci na čele ve třech s Markem Rauchfussem a Janem Strožem. V půlce závodu mi boj o vítězství trochu zkomplikoval pomalej defekt předního kola, nicméně výměna mi v depu zabrala jen slabou půlminutku. Kluky se mi podařilo po 15 minutách docvaknout a tak bylo jasný, že rozhodne závěrečnej spurt. I když měli kluci týmovou převahu, povedlo se mi je porazit.“ Komentoval průběh závodu spokojený Filip, který si letos na své konto připsal již druhé vítězství.

Výsledky Jevíčko MTB Open 64 km

1.Filip ADELSuperior Velsbike Team2:09:06
2.Marek RAUCHFUSSEthicsport cycling team2:09:08+0:00:02
3.Jan STROŽEthicsport cycling team2:09:13+0:00:07
4.Tomáš STRNKAPSG CYKLOSPORT2:10:07+0:01:01
5.Adam PILČÍKMaloja – Rocky Mountain Team2:10:42+0:01:36

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *